شرکت اچ پی اینترپرایز قصد دارد ابرکامپیوتری جدید را برای ساکنان فضا فراهم کند. این کامپیوتر روز گذشته به وسیله موشک فالکون ۹ اسپیسایکس (SpaceX Falcon 9) به فضا فرستاده شود. نام این ابرکامپیوتر فضایی، اسپیسبورن کامپیوتر (Spaceborne Computer) است و قدرت پردازش قابل توجهی را به ایستگاه فضایی بینالمللی به ارمغان میآورد. مهمترین برنامه در این کامپیوتر این است که این امکان را برای دانشمندان فراهم کند که محاسبات مورد نظر خود را بدون نیاز به اتصال اینترنتی ایستگاه انجام دهند.
این ابرکامپیوتر چندمنظوره، مبتنی بر لینوکس است که دانشمندان به وسیله آن میتوانند بر تحقیقات خود تمرکز داشته باشند زیرا دیگر نیازی نیست به اینترنت ایستگاه فضایی بینالمللی که به دلیل موقعیت در فضا، ضعیف است، وصل شوند.
اسپیسبورن کامپیوتر اچ پی نه تنها سرعت و عملکرد پردازش را در فضا بهبود میدهد بلکه رویکردی جدید برای ساخت کامپیوترهای مخصوص مأموریتهای فضایی محسوب میشود و در صورت دستیابی به موفقیت، تحول بزرگی را در ارتقاء کامپیوترهای مورد استفاده ناسا ایجاد کند.
کامپیوترهایی که برای کار در فضا ساخته میشوند، باید ویژگیهای خاصی داشته باشند. علاوه بر اینکه عملکرد چیپها آزمایش میشود، خود این کامپیوترها نیز باید در برابر هوای بهشدت سرد فضا، پرتوهای خورشیدی و کیهانی مقاوم و سازگار شوند.
اما اسپیسبورن کامپیوتر از این قاعده مستثناست. اچ پی سیستم نرمافزاری مخصوصی را برای این کامپیوتر طراحی کرده که بهطور خودکار خود را با اختلالات کامپیوتری وفق میدهد و عملکرد کامپیوتر را با شرایط محیطی سازگار میکند درنتیجه نیازی به مقاومسازی کامل ندارد. اچ پی این ابرکامپیوتر را تنها برای یک سال استفاده طراحی کرده و پس از آن میتوان بهراحتی آن را با مدلی جدیدتر و بهبودیافتهتر عوض کرد.
پس اتفاق نادری که میافتد این است که سیستمهای کامپیوتری ایستگاه فضایی بینالمللی همواره بهروز و جدید باقی میمانند.
اچ پی با اسپیسبورن کامپیوتر برنامه ویژه دیگری نیز دارد: سفر به مریخ. اگر اچ پی موفق شود، اولین کاوشهای مریخی انسان با استفاده از کامپیوترهای بهروزتر و قدرتمندتری انجام خواهد شد.