یادداشت ویراستار: اصل این مطلب در فروردین ۹۵ نوشته شده بود و در آبان ۹۹ دوباره بررسی و بهروز شده است.
استوریج های مختلفی در بازار وجود دارند که تکنولوژی ساخت و ویژگیهای متفاوتی دارند. به همین دلیل قیمت استوریج در مدلهای مختلف آن متفاوت است. یکی از روشهای ذخیرهسازی، ذخیره سازی مبتنی بر نوار یا Tape است که یکی از راهکارهای رایج و محبوب در ذخیره سازی اطلاعات و دیتا است. در این محتوا قصد داریم به بررسی دقیق و تخصصی این تکنولوژی بپردازیم و با پادکست “ذخیره سازی Tape و Tape Cartridge ها و انواع LTO” و ویدئوی “راهکارهای ذخیره سازی مبتنی بر Tape” با شما همراه هستیم.
- ابزارهای ذخیره سازی داده
- چرا از Tape استفاده کنیم؟
- گفتگوی TechTalk: راهکارهای ذخیره سازی مبتنی بر Tape
- مزایای Tape
- صرفهجویی در هزینهها با Tape و نوار
- شرایط نگهداری tape
- بررسی Tape Cartridge ها و انواع LTO
- تاریخچه تکنولوژی LTO
- بررسی تکنولوژی LTO-8 Tape Drive
- ویدئوی بررسی LTO-8 Tape Drive
- استوریج های hp در زمینه ذخیره سازی Tape
- پادکست با موضوع ذخیره سازی Tape و Tape Cartridge ها و انواع LTO
ابزارهای ذخیره سازی داده
سازمانهای امروزی حتما از شبکههای کامپیوتری و اینترنت استفاده میکنند پس طبیعیست که در معرض خطراتی مثل ویروسها، بدافزارها و باج افزارها و … قرار گیرند. اگر فایلهای اتوماسیون اداری سازمان دچار مشکل شوند، تمام دادهها و سوابق پیشین از بین میرود. و یا اگر فایلهایی که به صورت اشتراکی و پابلیک در سرورها قرار میگیرند، با مشکلی مواجه شوند، نتیجه کار پرسنل سازمان از بین خواهد رفت. ایمیلها، اطلاعات شخصی و تمامی مستندات یک شرکت میتوانند آینده یک کسبوکار را رقم بزنند پس عقلانیترین راه، تامین امنیت دادهها و اطلاعات است.
یکی از تکنولوژیهای پرکاربرد در زمینه ذخیرهسازی اطلاعات در سطح شبکه، تکنولوژی Tape یا نوار است. نمیشود به قدمت این تکنولوژی در ذخیرهسازی اطلاعات، شک کرد اما این قدمت به معنای منسوخ شدن آن نیست بلکه بسیاری از سازمانها برای تهیه نسخ پشتیبان و بکاپگیری از اطلاعات شبکه خود و آرشیو آنها از این تکنولوژی استفاده میکنند.
طبق گزارشی که اچ پی، IBM و Quantum داده است، تا سال ۲۰۱۷ ظرفیت فشرده نوارهایی که به فروش رفته برابر با ۱۰۸ هزار پتابایت بوده که در مقایسه با سال ۲۰۱۶ که حدود ۲۵ میلیارد DVD که حاوی دادههای ارزشمند است، ۱۲.۹ درصد افزایش داشته است.
به همراه چالش رشد روزافزون اطلاعاتی که امروزه با آن روبرو هستیم، به راهکارهای کممصرفتری برای آرشیو دادهها نیاز داریم. طبق آماری که ارایه شده، سه نکته زیر به دست آمده است:
- تعداد LTO Tape Drive نصب شده، ۵.۱ میلیون است.
- ظرفیت رسانه Tape که در سال ۲۰۱۶ به فروش رفته برابر است با ۹۶ هزار پتابایت.
- ۸۲ درصد مشتریان قصد و برنامهای برای ادامه و یا افزایش استفاده از Tape برای آرشیو دارند.
ایبوک: بررسی جامع راهکار ذخیره سازی مبتنی بر Tape
چرا از Tape استفاده کنیم؟
استوریج Tape نقش مهمی در دیتاسنترهای مدرن امروزی که با چالش رشد روزافزون داده سروکار دارند و در عین حال با کمبود بودجه مواجهند، بازی میکند. این نقش، فرای تامین بکاپگیری و Disaster Recovery برای اپلیکیشنها است و شامل آرشیو داده، Data Preservation (شامل نگهداری از داده به صورتی که هم امنیت و هم یکپارچگی حفظ شود)، Scale-out NAS، بیگ دیتا، کلود استوریج و غیره را میشود.
وقتی سازمانی از برخی دادهها استفاده کمتری میکنند، آنها را به Tape انتقال میدهند مثلا دادههای آرشیو شده معمولا ممکن است حالا حالاها مورد استفاده قرار نگیرند پس نوار میتواند جای خوبی برای آنها باشد.
نوع دیگری از نوار مغناطیسی برای استفاده در ذخیره سازی و آرشیو داده، Digital Linear Tape یا DLT است. این تکنولوژی در سالهای ۱۹۸۰ توسعه یافت و نوارهای DLT همچنان تولید میشوند. Quantum در سال ۱۹۹۴ این تکنولوژی را خرید.
گفتگوی TechTalk: راهکارهای ذخیره سازی مبتنی بر Tape
در این قسمت، کارشناسان ما مسعود سوری و علی کاظمی، به بررسی Tape Solution میپردازند. مبحثی که در حوزه امنیت و حفاظت از اطلاعات، بسیار مهم و قابل توجه است. عناوین مهمی که در این ویدئوی ۱۴ دقیقهای میبینید عبارتند از: موارد استفاده از Tape، مزایای Tape، مقایسه LTO-6 و LTO-7 و معرفی کارتریجهای WORM و RW و Cleaning و محصولات hp در زمینه Tape Storrage.
مزایای Tape
هرچند که امروزه محبوبیت نوار یا Tape به عنوان رسانه ذخیره سازی برای بکاپگیری روزانه با وجود دیسک و کلود کم شده اما همچنان برای آرشیو و بکاپگیری طولانی مدت، محبوب و رایج است که دلیل آن هم فقط ظرفیت، هزینه و قابلیت اطمینانی است که دارد. حجم دادهها مدام در حال افزایش است و Tape گزینه مناسبی برای ذخیره حجمهای زیاد اطلاعات است. شرکتهایی که بیشتر در زمینه رسانه، سرگرمی و علم فعالیت دارند، روزانه حجمهای متفاوتی داده تولید میکنند و اغلب هم از نوار به عنوان استوریج کم هزینه استفاده میکنند.
اگر اتاق سرور یا دیتاسنتر اصلی شرکت دچار ایراد و خرابی یا حمله بدافزار شود، میتوان دادهها را از بکاپ موجود روی Tape، ریاستور کرد.
هر چند که سرعت ریکاوری از بکاپهایی که روی دیسک قرار دارند بیشتر است اما مزیتی که نوار فراهم میکند، آفلاین بودن است که باعث میشود از ویروسها در امان باشد. در نتیجه نوارهای آفلاین LTO در زمینه DR یا Disaster Recovery، کاربرد دارند.
نوارهای مغناطیسی برای انتقال دادههای بزرگ، مزیت محسوب میشوند زیرا انتقال چندین ترابایت داده به کلود از طریق شبکه نسبت به انتقال داده به کلود از طریق نوار، زمان بیشتری لازم دارد. در عین حال همان نوار میتواند به عنوان بکاپ استفاده شود.
لیست مزایای Tape عبارتند از:
- ظرفیت بالا (چند ترابایتی و پتابایت)
- سرعت بالا در نرخ انتقال
- پشتیبانی از LTFS برای سادگی بیشتر در استفاده و در دسترس بودن
- قابلیت اطمینان بالا و با کمترین نرخ خطا (Error Rates)
- طول عمر بالا و قابلیت آرشیو طولانی مدت داده به مدت ۳۰ سال
- ارتقاپذیری و قابل حمل بودن
- کمترین میزان هزینه کل مالکیت یا TCO
- صرفهجویی در مصرف برق
- داشتن نقشه راه با پشتیبانی از Barium Ferrite
با تمام این ویژگیهای عالی که گفته شد، نکته قابل توجه این است که محصولات LTO با محصولات غیر LTO سازگار نیستند.
صرفهجویی در هزینهها با Tape و نوار
صرفهجویی در هزینهها شامل صرفهجویی در مصرف برق و صرفهجویی در هزینه خرید است. چنانچه بخواهیم برای تهیه بکاپ به طور مثال در صورت استفاده از تکنولوژیهایی مانند هاردهای SSA یا SATA یا SSD علاوه بر داشتن سرعت بیشتر در ریاستور کردن، دسترسی Random خواهیم داشت در نتیجه دیسک برای استفاده در بکاپ گیری بهتر از نوار مغناطیسی خواهد بود اما هزینهای که بابت هر ترابایت باید بپردازید چیزی حدود ۶ الی ۱۰ برابر نسبت به حالتی خواهد بود که تکنولوژی Tape را بکار میبرید. Tape دارای دسترسی Linear است یعنی از آنجایی که Tape دستگاهی است که داده را به صورت سریال ذخیره میکند، کاربر برای دسترسی به دادهای که در انتهای نوار قرار گرفته، باید کل طول نوار را طی کند.
امروز کلود محبوبیت خود را در زمینه بکاپگیری پیدا کرده چرا که به سادگی قابل ارتقاست و دارای دسترسی Random است. Cloud Storage حتی از Tape هم میتواند ارزانتر تمام شود مخصوصا برای کسبوکارهای کوچک و متوسط که برخلاف انترپرایزها حجم داده زیادی تولید نمیکنند. با این حال سرعت ریاستور کردن داده از کلود پایین است مخصوصا اگر حجم داده زیاد باشد و پهنای باند، ضعیف.
از طرفی حتی اگر شما به فکر استفاده از راهکار کلود برای ذخیره دادههایتان به مدت طولانی مثلا ۳ یا ۴ سال هستید، ممکن است دادههای شما همچنان بر روی نوار نگهداری شود و فقط مدیریت آن به دست شما نیست.
شرایط نگهداری tape
Tape ها باید در استاندارد نگهداری شوند. در محیطی به دور از:
- گرد و غبار و آلودگی و گاز های سمی و خورنده و دود سیگار
- میدانهای مغناطیسی
- نور شدید آفتاب
- رطوبت
- دمای بالای ۴۳ درجه
هر چند وقت یکبار باید دیتای روی Tape را بازخوانی کنید. کارتریج ها باید قبل از خاموش کردن درایو unload شوند و در قاب مخصوص خودشان نگهداری شوند. آنها در جایی نگه دارید که سرقت نشوند.
بررسی Tape Cartridge ها و انواع LTO
در این قسمت به LTO چیست و بررسی تکنولوژیهای به کار رفته در Tape Cartridge و LTO و تاریخچه LTO و نسلهای آن میپردازیم.
تکنولوژیهای به کار رفته در دیتا کارتریج و LTO عبارتند از:
- تکنولوژی فشرده سازی
فشرده سازی نسبت به حالت Native، امکان ذخیره دادههای بیشتری را فراهم میکند، نرخ فشرده سازی در نسلهای یک تا پنج برابر با ۲:۱ است و از نسل ۶ به بعد، برابر با ۲.۵:۱ شده است.
- تکنولوژی WORM
یکی از قابلیتهایی که در Tape Cartridge ها مطرح است، Rewritable بودن آن است. برخی مدلهای Tape Cartridge این قابلیت را دارند و برخی نیز چنین قابلیتی ندارند. Tape Cartridge ها از نسل سوم به بعد، از تکنولوژی WORM برخوردار شدند. WORM معادل Write Once/Read Many است یعنی یکبار عمل نوشتن انجام میشود و در دفعات بعدی فقط عمل خواندن انجام میشود. این تکنولوژی همان چیزی است که درCD-R اتفاق میافتد که اطلاعات نوشته شده قابل تغییر یا Rewritable نیست.
با ویژگی WORM که در نسل ۳ اضافه شد، امکان باز نوشتن داده (Overwrite) وجود ندارد تا امنیت دادههای ذخیره شده فراهم شود.
- تکنولوژی رمزگذاری
تکنولوژی رمزگذاری داده با استفاده از استاندارد رمزگذاری پیشرفته ۲۵۶ بیتی یا همان ۲۵۶-bit Advanced Encryption Standard که به صورت AES هم گفته میشود، قابل انجام است. این استاندارد از الگوریتم Galois/Counter Mode استفاده میکند که در سطح درایوهای LTO پیادهسازی شده و فشرده سازی را قبل از رمزگذاری ممکن میکند و ظرفیت نوار را به حداکثر میرساند. از آنجایی که Tape ها اغلب حمل میشوند، رمزگذاری در تامین امنیت داده نقش مهمی ایفا میکند. رمزگذاری از نسل ۴ اضافه شده و امنیت و Privacy را بهبود داده است. LTFS برای نوارها قابلیتهای File Base و Self-Describing را فراهم کرده است.
- تکنولوژی پارتیشن بندی
تکنولوژی Partitioning یا پارتیشن بندی به Tape ها اضافه شد تا کنترل فایل و مدیریت فضا از طریق LTFS بهبود یابد. یک پارتیشن، فایل را نگه میدارد و پارتیشن دیگر برای ایندکس کردن رزرو میشود تا به درایو LTO جایی که فایل روی نوار، ذخیره شده را بگوید.
LTFS Partitioning در LTO-5 اضافه شد که کنترل فایل و مدیریت فضا را بهبود میدهد. پارتیشن بندی از طریق ایندکس کردن، مکانی که فایل بر روی نوار ذخیره شده را به درایو میگوید. درایو، اطلاعات ایندکس شده را میخواند. این اطلاعات به فرمتی که کاربر بتواد فایلها را درگ اند دراپ کند ارایه میشود در واقع چیزی شبیه به استفاده از Thumb Drive در LTO Program. کاربر برای اینکه سیستم عامل بتواند LTFS را بشناسد، باید نرم افزار دانلود کند.
خواندن مطلب “آشنایی با دیسک بکاپ گیری HPE RDX” توصیه میشود.
تاریخچه تکنولوژی LTO
سال ۲۰۰۰ بود که تکنولوژی LTO برای اولین بار توسط اچ پی، IBM و Seagate وارد بازار شد. Seagate در سال ۲۰۰۰ تجارت خود در زمینه Tape را به صورت راهکارهای Seagate Removable Storage Solutions ادامه داد و در سال ۲۰۰۳ نام Certance را برای آن برگزید که در سال ۲۰۰۵ توسط Quantum خریداری شد. با این اتفاق، Seagate در زمینه تکنولوژی Tape از اچ پی و IBM جدا شد. هم اکنون سه شرکت HPE، IBM و Quantum عضو کنسرسیوم LTO هستند وLTO را بهبود میدهند.
پیشرفتها در تکنولوژی LTO شامل موارد زیر است:
- موادی که در تولید نوارهای مغناطیسی استفاده میشود
- روشهای فشردهسازی و کدگذاری
- سرعت فیزیکی که شامل حرکت نوار در درایو است.
- طول نوار در هر کارتریج LTO
- چگالی فیزیکی بیتهای داده بر روی نوار
تا امروز، ۸ نسل از این Tape Cartridge ها و Tape Drive ها به بازار عرضه شده است. هر نسل جدید، ظرفیت و نرخ انتقال داده بیشتری دارد و ویژگیهای جدیدی نیز در زمینه حفاظت از داده را فراهم میکند ضمن اینکه تکنولوژی WORM، رمزنگاری داده و پارتیشنبندی نیز قابلیتهای بیشتری است که در هر نسل، ارایه شده است.
هر دو یا سه سال یکبار، نسخه جدید LTO Tape به بازار میآید و طبق نموداری که در اینجا میبینید، ظرفیت در هر نسل نسبت به نسل قبل، دو برابر شده و تا به امروز و در نسل ۸، به ۳۰ ترابایت (البته در حالت فشرده شده) رسیده است. در نسل ۸ که در جولای ۲۰۱۸ به بازار آمده، نرخ انتقال داده برابر با ۷۵۰ مگابایت در ثانیه است که در یک ساعت، هر درایو، ۲.۷ ترابایت ذخیره سازی میکند.
بررسی نسلهای LTO
LTO-1
حداکثر حجم ذخیره سازی در نسل اول در حالت Native و بدون در نظر گرفتن فشرده سازی، ۱۰۰ گیگابایت و با وجود فشرده سازی، ۲۰۰ گیگابایت بود. در این نسل، نرخ فشرده سازی ۲:۱ بود. حداکثر نرخ انتقال داده در حالت Native، برابر با ۲۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۴۰ مگابایت در ثانیه بود.
LTO-2
ظرفیت ذخیره سازی و حداکثر نرخ انتقال داده در نسل ۲ نسبت به نسل ۱، دو برابر شد. حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت Native، ۲۰۰ گیگابایت و با وجود فشرده سازی، ۴۰۰ گیگابایت بود. حداکثر نرخ انتقال داده در حالت Native، برابر با ۴۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۸۰ مگابایت در ثانیه بود. LTO-2 در سال ۲۰۰۳ وارد بازار شد و قابلیت پشتیبانی از خواندن از / نوشتن بر LTO-1 را دارد.
LTO-3
LTO-3 در سال ۲۰۰۴ وارد بازار شد و ظرفیت ذخیره سازی و حداکثر نرخ انتقال داده در نسل ۳ نسبت به نسل ۲، دو برابر شد. حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت Native، ۴۰۰ گیگابایت و با وجود فشرده سازی، ۸۰۰ گیگابایت بود. حداکثر نرخ انتقال داده در حالت Native، برابر با ۸۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۱۶۰ مگابایت در ثانیه بود. در LTO-3 قابلیت WORM افزوده شد تا از اینکه داده Overwrite نمیشود مطمئن باشیم. LTO-3 قابلیت پشتیبانی از خواندن از / نوشتن بر LTO-2 و قابلیت پشتیبانی از خواندن از LTO-1 را دارد.
تفاوتهای مهم LTO-8 با LTO های قبلی عبارتند از: پشتیبانی از LTO-7 Type M media و عدم پشتیبانی از LTO-6 به قبل
LTO-4
سال ۲۰۰۷ بود که نسل چهارم وارد بازار شد. حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت Native، ۸۰۰ گیگابایت و با وجود فشرده سازی، ۱.۶ ترابایت بود. حداکثر نرخ انتقال داده در حالت Native، برابر با ۱۲۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۲۴۰ مگابایت در ثانیه بود. در LTO-4 بود که تکنولوژی رمزگذاری داده با استفاده از AES اضافه شد که با استفاده از الگوریتمی خاصی که در سطح درایوهای LTO پیادهسازی شده، فشرده سازی را قبل از رمزگذاری ممکن میکند.
LTO-5
در سال ۲۰۱۰ نسل پنجم وارد بازار شد که حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت Native ، ۱.۵ ترابایت و با وجود فشرده سازی، ۳ ترابایت بود. حداکثر نرخ انتقال داده در حالت Native ، برابر با ۱۴۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۲۸۰ مگابایت در ثانیه بود. در LTO-5 بود که تکنولوژی Partitioning یا پارتیشن بندی اضافه شد.
LTO-6
در سال ۲۰۱۲ نسل ششم وارد بازار شد و حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت Native، برابر با ۲.۵ ترابایت و با وجود فشرده سازی، ۶.۲۵ ترابایت است. حداکثر نرخ انتقال داده در حالت Native، برابر با ۱۶۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۴۰۰ مگابایت در ثانیه بود. نسل ۶ اولین نسل از LTO است که نرخ فشرده سازی در آن ۲.۵:۱ است در حالی که تا قبل از آن و از نسل اول تا پنجم، نرخ فشرده سازی برابر با ۲:۱ بود. دلیل آن هم وجود بافر فشرده سازی بیشتر در LTO 6 است. LTO-6 ویژگیهای اضافه شده به نسلهای قبل مانند WORM، رمزگذاری مبتنی بر سختافزار و پارتیشنینگ که LTFS را فراهم میکند، را داراست و همانند نسلهای قبلی، قابلیت پشتیبانی از خواندن از / نوشتن بر LTO-5 و خواندن از LTO-4 را دارد.
LTO-7
در سال ۲۰۱۵ نسل هفتم وارد بازار شد و حداکثر حجم ذخیره سازی در حالت Native، ۶ ترابایت و با وجود فشرده سازی، ۱۵ ترابایت است. حداکثر نرخ انتقال داده در حالت Native، برابر با ۳۰۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۷۰۰ مگابایت در ثانیه بود.
LTO-8
در سال ۲۰۱۷ نسل هشتم وارد بازار شد و حداکثر حجم ذخیره سازی حالت Native، ۱۲ ترابایت و با وجود فشرده سازی، ۳۰ ترابایت است. حداکثر نرخ انتقال داده در حالت Native، برابر با ۳۶۰ مگابایت در ثانیه و در حالت فشرده، ۷۵۰ مگابایت در ثانیه بود.
ذخیره ۳۰ ترابایت داده فشرده بر روی نوار LTO-8 اصولا ارزانتر از استفاده از فلش یا هارد دیسک برای همان نوع ذخیره سازی است. LTO Tape، برای ذخیره سازی نیاز به برق زیادی ندارد و عمر آن تا سی سال است. علاوه بر این، BER یا Bit Rate Error در نوارهای LTO-7 و LTO-8، به میزان ۱ x 10-۱۹ است و طبق LTO Program، چهار برابر بهتر از دیسک است.
ظرفیت غیرفشرده ۱۲ ترابایتی در LTO-8 میتواند تعداد ۷۱۴۰۰۰۰ عکس، ۲۸۸۰۰۰۰ آهنگ، یا ۸۰۰۰ فیلم را ذخیره کند. در کسبوکارهایی که دایما در حال ذخیره چندین ترابایت یا پتابایت داده هستند، ظرفیت، بخش مهمی از ذخیره سازی محسوب میشود.
بررسی تکنولوژی LTO-8 Tape Drive
تکنولوژیهای LTO-8 Tape، هم اکنون در سبد محصولات HPE Tape در دسترس است.
در اینجا چند نکته مهم درباره LTO-8 میخوانیم:
- ظرفیت در حالت فشرده ۳۰ ترابایت و در حالت Native برابر با ۱۲ ترابایت است که دو برابر ظرفیت در LTO-7 است.
- بسیار بسیار قابل اعتماد است چرا که تنها یک خطا در ده به توان ۱۹ بیت وجود دارد. فقط یک خطا برای هر دویست هزار کارتریج LTO-8 وجود دارد.
- برای استفاده حداکثری از رسانه استفاده نشده LTO-7، میتوان برچسبی به نام Type M بر روی آن افزود که کمترین میزان هزینه به ازای هر گیگابایت را برای Tape فراهم میکند و نوار میتواند تا ۲۲.۵ ترابایت داده فشرده را ذخیره کند که بیشتر از همان Tape و LTO-7 است.
- LTO-8 Tape Drive ها قابلیت سازگاری با یک نسل را دارند بنابراین میتوانند بر روی نوارهای LTO-7 بنویسند یا از آنها بخوانند. این ویژگی، مهمترین تفاوت نسل هشتم نسبت به نسلهای قبلی است که قابلیت خواندن از دو نسل قبلی را داشتند.
ایبوک: راهکار ذخیره سازی مبتنی بر Tape و LTO
تفاوتهای مهم LTO-8 با LTO های قبلی این است که تنها با LTO-7 سارگازی دارد و از تکنولوژی LTO-7 Type M media پشتیبانی میکند.
ویدئوی بررسی LTO-8 Tape Drive
استوریج های hp در زمینه ذخیره سازی Tape
حالا اچ پی در بازار نوار و Tape چه فرقی با بقیه دارد. بر اساس آخرین آمار به دست آمده در نیمه اول سال ۲۰۱۷، اچ پی، در زمینه LTO Tape Drive، با داشتن ۳۳.۹ درصد از سهم جهانی، نامبر وان است. همچنین در زمینه Tape Autoloader ها با داشتن ۴۲.۱ درصد از سهم جهانی، نامبر وان است که تقریبا دو برابر، بیشتر از نزدیکترین رقیبانش است.
با داشتن ویژگیهای اصلی و مهم، علی رغم تکنولوژیهای جدید و ادغامی امروزه، همچنان در بازار ایدهآل است. ۴ ویژگی اصلی Tape Storage های hp عبارتند از: صرفه اقتصادی، کارایی، بسیار ارتقاپذیر، امنیت.
سبد محصولات HPE StoreEver LTO Tape
بیایید نگاهی به سبد محصولات HPE StoreEver LTO Tape و دیتا کارتریج hp بیندازیم.
محصولات رده پایین
۱. HPE StoreEver LTO-8 Ultrium 3750 Tape Drive است که ۳۰ ترابایت ظرفیت و ۳۰۰ مگابایت در ثانیه را فراهم میکند.
دو محصول بعدی برای SMBها و محیطهای توسعه یافته مناسبند:
۲. HPE StoreEver 1/8 G2 Tape Autoloader در صورت استفاده از LTO-8 از نرخ انتقال ۳۰۰ MB/s و ظرفیت به صورت فشرده (۲.۵:۱) تا حداکثر ۲۴۰ ترابایت را دارد و در فضای یک یونیتی، فضای بسیار مناسبی را برای رشد داده فراهم میکند. از Tape Drive های LTO-8 Ultrium 30750 FC and SAS پشتیبانی میکند.
۳. HPE MSL2024 0-Drive Tape Library به همراه LTO-8 که میتواند تا ۷۲۰ ترابایت ظرفیت را با ۲۴ عدد اسلات کارتریج فراهم کند.
محصولات رده متوسط
۱. MSL 4048 که ظرفیت ۱.۴۴ پتابایت را با ۴۸ کارتریج در ۴ درایو فراهم میکند.
۲. MSL 4680 Base Module دارای ۸۰ اسلات و ۱ تا ۶ درایو است. حداکثر ظرفیت انکلوژرهای بیس، برابر با ۲.۴ پتا بایت است.
MSL 6480 Expansion Module همان تعداد اسلات و درایو و ظرفیت را دارد اما زمانی افزایش ظرفیت خواهیم داشت که از ماژول افزونه استفاده کرده و آن را درون رک قرار دهید و دوباره ۱ تا ۷ ماژول در رک میتوانید داشته باشید که از ۸۰ تا ۵۶۰ اسلات، ۱ تا ۴۲ درایو و ظرفیت ۱۶.۸ پتابایت را فراهم میکند. MSL 6480 در دو مدل Base و Expansion Modules شبیه همند.
۳. MSL 3040 یونیت بیس و ماژولهای افزونه دارد. مدل Base، یک تا سه درایو با ۳۲ اسلات دارد و ظرفیت ۹۶۰ ترابایت را برای دادههای فشرده فراهم میکند. میتوانید حتی تا ۶ یونیت افزونه را در رک ۴۱ یونیتی اضافه کنید. MSL 3040 Expansion Module دارای ۴۰ اسلات است که در کل تا ۷۲۲ اسلات، ۲۱ درایو و ظرفیت ۸.۱۶ پتابایتی را فراهم میکند.
طراحی ماژولار آن و قابلیت آن در استفاده مجدد از کیتهای موجود HPE MSL LTO upgrade drive kits، میتوانیم تا ۸.۴ پتابایت داده را به صورت فشرده و با استفاده از LTO-8 ذخیره کنیم.
برای بکاپ گیری و مدیریت طولانی مدت داده در محیطهایی مانند ذخیره سوابق پزشکی، فایلهای دوربین مداربسته یا مدارک تجاری استفاده میشود.
ویژگی های استوریج HPE MSL3040
- ارتقاپذیری بسیار بالا: به سرعت همگام با رشد اطلاعات شما، قابل ارتقا است و امکان افزودن ماژولهای افزونه برای توسعه اسلاتهای Tape وجود دارد.
- استفاده از ماژول ۳ یونیتی Base Library با ۴۰ اسلات که قابلیت افزودن ۶ ماژول Expansion Library در MSL3040 وجود دارد و در رک ۲۱ یونیتی با ۶ ماژول افزونه، میتواند بین ۴۰ تا ۲۸۰ اسلات را ارایه دهد و ارتقاپذیری فوقالعادهای را فراهم میکند.
- حداکثر ظرفیتی که با درایوهای LTO-8 و ۲۸۰ اسلات میتواند فراهم کند، ۴ پتابایت به صورت فشرده است.
- تعداد ۱ تا ۲۱ عدد LTO HH Tape Drive در میتواند در ارتقای کارایی به ما کمک کند و نرخ انتقال داده به ازای هر درایو LTO-8، ۳۰۰ مگابایت در ثانیه است.
- راهکاری کمهزینه
- کاربرانی که هم اکنون از Tape Library های MSL2024 و MSL4048 و MSL6480 استفاده میکنند میتوانند از درایوهای موجودشان که LTO-6 و LTO-7 و LTO-8 است در MSL3040 ها استفاده کنند.
- Density آن باعث صرفهجویی در فضای رک و فضای فیزیکی اتاق، و هزینههای برق، کولینگ و مدیریت میشود؛ ۱۳ اسلات کارتریج (۳۹۰ ترابیت) به ازای هر یونیت فضا در رک.
- انعطافپذیری بسیار بالا با وجود حداکثر ۲۱ پارتیشن لاجیکال در Library
- قابل نصب، ارتقا و سرویسدهی توسط خود کاربر
- قابلیت اطمینان و مدیریت در رده انترپرایزی
- امکان مدیریت چندین HPE Tape Library از یک دستگاه با وجود نرم افزار HPE StoreEver Command View Tape Library که به صورت رایگان قابل دانلود است.
- ارایه گرازشها به صورت Proactive و Predictive، با وجود HPE StoreEver TapeAssure Advanced
- ویژگیهای امنیتی پیشرفته
- استفاده از رمزگذاری HPE Encryption Kit، که سادهترین و ارزانترین راهکار رمزگذاری و مدیریتی است و نیاز به هیچ نرم افزار اضافی نیست.
- HPE Secure Manager License سطح اضافیتری از امنیت را فراهم میکند که امکان Control Access به Tape Library را با سرورهای خاصی که مشخص شدهاند، به شما میدهد.
- تامین سطوح بالاتر دسترس پذیری با وجود Data Path Failover و Control Path Failover.
محصولات رده سازمانی
در آخر هم درباره HPE Tape Solutions برای انترپرایزهای بزرگ و High Performance Computing صحبت میکنیم که در سال ۲۰۱۷ وارد سبد محصولات اچ پی شده است.
- HPE T950 Tape Library
HPE T950 Tape Library، یک تا ۸ فریم، ۱ تا ۱۲۰ درایو، ۵۰ تا ۱۰۰۰۰ اسلات با حداکثر ظرفیت ۳۰۰.۶ پتابایت دارد و دارای مدیریت BlueScale است. اگر فکر میکنید چه ظرفیت زیادی دارد، پس HPE TFinity ExaScale Tape Library را ندیدید!
- HPE TFinity ExaScale Tape Library
HPE TFinity ExaScale Tape Library دارای ۳ تا ۴۴ فریم، ۱ تا ۱۴۴ درایو، ۵۰ تا بیش از ۵۳۰۰۰ اسلات LTO با حداکثر ظرفیت ۱.۶ اگزابایت است. واو! همچنین دارای مدیریت BlueScale است.
پادکست با موضوع ذخیره سازی Tape و Tape Cartridge ها و انواع LTO
در این پادکست به همراه بخش تخصصی، اخبار تکنولوژی و مناسبتهای ماه را هم میتوانید پیگیری کنید؛ این نسخه پادکست ۳۲ مگابایت حجم و 25 دقیقه زمان دارد. زمانبندی این پادکست در جدول زیر آمده است:
محدوده زمانی | موضوع بحث پادکست |
---|---|
دقیقه ۱۰ تا ۱۵ | تفاوت بکاپ و آرشیو |
دقیقه ۱۵ تا ۲۰ | نسلهای LTO Tape و مقایسه آنها |
دقیقه ۱۵ تا ۲۰ | تکنولوژیهای به کار رفته در LTO Tape |