مونتاژ کامپیوتر، کاری فنی است که باید با دقت انجام شود. اتصال اشتباه قطعات و یا قرار دادن آنها در جایگاه نامناسب، هم موجب آسیب فیزیکی به قطعه شده و هم ممکن است سوختن قطعه را بههمراه داشته باشد. پس با توجه به قیمت بالایی که قطعات کامپیوتری دارند، در هنگام مونتاژ کامپیوتر، باید دقت لازم را داشته باشید.
در ان بحث قصد داریم در رابطه با مونتاژ کامپیوتر صحبت کنیم و به شما خواهیم گفت که چگونه سیستم را ابتدا مونتاژ کرده و سپس آن را داخل جعبه کیس قرار دهید. قبل از آن که قطعات کامپیوتر را درون کیس نصب کنید، باید مطمئن شوید که مادربورد و پردازنده به درستی کار میکنند.
اما قبل شروع به کار مونتاژ کامپیوتر، باید شناخت کافی در رابطه با این قطعات داشته باشید تا خرابی به بار نیاید. قطعات کامپیوتر شامل مادربورد، پاور، کیس، CPU، کارت گرافیک، رم، هیت سینک، بلندگوی مادربورد، کارت صدا، کارت شبکه، باتری پشتیبان، هارد و … میشوند که در اینجا به بررسی آنها میپردازیم.
مادربورد؛ برد اصلی کامپیوتر
یکی از اصلیترین و بزرگترین اجزای تشکیل دهنده کامپیوتر، مادربورد است که سایر اجزای کامپیوتر روی آن نصب میشوند. در واقع مادربورد بستری است که باید تمامی قطعات روی آن سوار شوند تا از طریق این قطعه مادر، با یکدیگر ارتباط داشته باشند.
اجزای تشکیل دهنده مادربورد شامل اسلاتهای ساتا، اسلات کارت گرافیک، اسلات PCI، سوکت CPU، سوکت فن CPU، نگهدارنده فن، نگهدارنده هیت سینک، ورودیهای USB، پلهای مادربورد، اسلات رم، پورتهای پنل پشتی ماردبورد، ووردی پاور و … میشوند.
این اسلاتها و سوکتها، محل نصب قطعات کامپیوتر روی مادربورد هستند.
CPU کامپیوتر؛ مغز کامپیوتر
CPU کامپیوتر، وظیفه پردازش اطلاعات و محاسبات را برعهده دارد. این واحد پردازنده مرکزی، در حین کار گرمایی زیادی تولید میکند و از این رو، روی CPU یک فن خنک کننده قرار دارد که از داغ شدن این قطعه جلوگیری میکند.
با روشن شدن کامپیوتر، فن سی پی یو هم شروع به کار خواهد کرد.
RAM کامپیوتر؛ حافظه با دسترسی تصادفی
رم یا همان حافظه موقت، از دیگر قطعات کامپیوتر است که در کنار CPU، نقش اساسی را برعهده دارد. اطلاعات ذخیره شده روی این قطعه، با خاموش شدن کامپیوتر پاک میشوند. این قطعه تاثیر زیادی در سرعت کامپیوتر دارد و نقش رابط بین CPU و هارد دیسک را ایفا میکند. هرچه ظرفیت سی پی یو کمتر باشد، سیستم کندتر خواهد بود.
برای مشاوره و تماس با کارشناس فنی میتوانید از خط ثابت با شماره تلفن ۹۰۹۹۰۷۱۸۴۳ تماس بگیرید.
از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷:۳۰پاسخگوی شما هستیم.
حافظه ROM کامپیوتر؛ حافظه فقط خواندنی
همانطور که از نام این قطعه پیداست، ROM یک حافظه فقط خواندنی است و اطلاعات روی آن را نمیتوان تغییر دارد. از این حافظه برای ذخیره اطلاعات مربوط به بایوس و یا نرم افزار سایر دستگاههای الکتریکی استفاده میشود. در واقع هر دستگاه الکتریکی، دارای یک رام است تا اطلاعات مربوط به نوع عملکرد آن، روی حافظه رام ذخیره شود.
کارت گرافیک کامپیوتر؛ پردازنده گرافیکی کامپیوتر
پردازش تصویر و نمایش تصاویر روی صفحه نمایش مانیتور با استفاده از کارت گرافیک انجام میشود. کارهای گرافیکی و همچنین بازیهای کامپیوتری که با کامپیوتر انجام میدهید، وابسته به این قطعه است. پس، هرچه کارت گرافیک قدرتمندتر باشد، از حجم عملیات مربوط به CPU کم خواهد کرد. در سیستم کامپیوتری، کارت گرافیک قادر است از حافظه رم اصلی کامپیوتر؛ بهصورت اشتراکی هم استفاده کند.
هارددیسک کامپیوتر؛ حافظه داخلی یا اینترنال
هارد دیسک یا همان دیسک سخت، محل ذخیرهسازی اطلاعات داخل کامپیوتر است که به آن هارد اینترنال هم گفته میشود و در دو نوع HDD و SSD وجود دارد.. تمامی اطلاعاتی که شما داخل کامپیوتر نگهداری میکنید، روی هارد ذخیره میشود. اطلاعات شما با خاموش کردن کامپیوتر از روی هارد پاک نخواهد شد.
این قطعه از حساسیت بالایی برخوردار است که شدیدا هم به ضربه و فشار حساس است. با وارد شدن ضربه به کیس و یا هارد، تمامی اطلاعات شما از بین خواهد رفت.
پاور کامپیوتر؛ منبع تغذیه
برق موردنیاز کامپیوتر، با استفاده از یک منبع تغذیه تامین میشود. منبع تغذیه و یا همان پاور کامپیوتر، ولتاژ برق وارد شده به سیستم را به ولتاژی که کامپیوتر با آن سازگار است تبدیل میکند. درواقع، این قطعه جریان برق AC را به جریان مستقیم DC تبدیل خواهد کرد. با توجه به فشاری که به پاور وارد میشود، این قطعه دارای یک فن خنککننده است که مدام در حال کار کردن است. حال اگر این فن دچار مشکل شود، به طور قطع سایر قطعات کامپیوتر خواهند سوخت.
کارت صدا و اسپیکر کامپیوتر
کارت صدای کامپیوتر، قطعهای سخت افزاری است که وظیفه ضبط، ویرایش و پخش صداها را برعهده دارد. کارت صدا، سیگنالهای ورودی را از طریق میکروفن دریافت کرده و در کامپیوتر ذخیره میکند و همچنین سیگنالها را برای پخش در اسپیکر و بلندگوهای کامپیوتر آماده میکند.
کارت شبکه کامپیوتر
کارت شبکه یا همان NIC، سخت افزاری است که روی اسلات مادربورد قرار میگیرد و واسط میان کامپیوتر و شبکه است. فرقی ندارد که شبکه شما بیسیم باشد و یا کابلی، وجود کارت شبکه برای کامپیوتر ضروری است. کارت شبکه این امکان را فراهم میکند که دستگاه شما با سایر دستگاهها در یک شبکه قرار گیرد.
DVD و CD درایور کامپیوتر
برای خواندن و حتی نوشتن اطلاعات روی CD و DVD، به درایور نیاز است. CD و DVD درایو، وظیفه خواندن و نوشتن اطلاعات روی سی دی و دی وی دی را انجام میدهد. این قطعه را در جایگاه خود نصب کرده و به مادربورد متصل کنید.
اینها قطعاتی که بودند که داخل کیس قرار میگیرند و قبل از شروع به کار مونتاژ باید آنها را خود بشناسید. با این کار بسیار آسانتر کار مونتاژ را پیش خواهید برد.
برای مونتاژ کامپیوتر، باید ابتدا تمامی قطعات را بههمراه جعبه کیس، روی میزی مسطح بچینید.
ابتدا قطعه رم را روی اسلات قرار دهید، سپس بلندگوی مادربورد را در جایگاه مناسب نصب کرده و به سراغ CPU بروید. پایههای فن سی پی یو را هم در جای خودشان محکم کنید و کابل آن را روی پورت CPU روی مادربورد نصب کنید.
حال نوبت به نصب پاور رسیده است. با توجه به پورتهای پاور، جایگاه آن را روی مادربورد خواهید یافت و آن را نصب کنید و کابل VGA را به مادربورد و کابل برق را به پاور وصل کنید.
برای روشن کردن کامپیوتر، نیاز است که به آن شوک وارد کنید. برای این کار هم یک کابل کوتاه را برداشته و دو سر آن را لخت کرده و به سیستم برق مادربورد متصل کنید. این کار باعث وارد شدن شوک به مادربورد شده و آن را روشن خواهد کرد.
بعد از اینکه کامپیوتر را تست کردید، میتوانید تمام قطعات را داخل جعبه کیس نصب کنید.
فقط این نکته را به خاطر داشته باشید که هیچ کدام از قطعات را با فشار داخل اسلاتها قرار ندهید.
با این تست مطمئن خواهیم شد که مادربورد، CPU، RAM و پاور همگی کار میکند. در صورتی که تمایل دارید دمای سی پی یو خود را بدانید می توانید مقاله «چگونه دمای سی پی یو را بفهمیم؟» را مطالعه کنید. اما در ادامه ویدیویی از تست مادربورد در اختیار شما قرار میدهیم. با توسعه شبکه آداکهمراه باشید: