رایانش ابری همیشه هم ارزانتر از دیگر مدلهای رایانش نیست مثلا پرداخت اجاره بها در طولانی مدت، لزوما ارزانتر از خرید تجهیزات نیست. اگر نیاز اپلیکیشنی به سرویسهای رایانشی، دائمی و قابل پیشبینی است، ممکن است که تامین آن سرویس به صورت In-House اقتصادیتر باشد.
برخی شرکتها تمایلی به هاست کردن دادههای مهم و حساس خود در سرویسی که رقیب آنها هم استفاده میکند، ندارند. اپلیکیشنهای SaaS که شما استفاده میکنید، همان اپلیکیشنهایی است که رقیب شما هم استفاده میکند. در این شرایط، اگر این اپلیکیشن، هسته اصلی کسبوکار شماست، شاید به سختی به پیشرفت کاری مورد نظرتان دست یابید.
و نکته مهم اینکه تنها در صورتی امکان دسترسی به اپلیکیشنهایتان را دارید که به اینترنت وصل باشید.
پی دی اف: هر آنچه که باید درباره رایانش ابری بدانید
مزایای رایانش ابری
در نتیجه دیگر نیازی به آپدیت اپلیکیشنها و سیستم عامل، جایگزینی سختافزار و نرمافزار هنگامی که از رده خارج میشوند، نیست.
برای اپلیکیشنهای رایجی مانند ایمیل، منطقی این است که به Cloud Provider سوییچ شود نه به تجهیزات موجود در محل. شرکتی که در زمینه اجرا و امنیت این سرویسها به صورت تخصصی کار میکنند، تخصص و مهارت بهتر و کارمندان باتجربهتری نسبت به کسبوکارهای کوچک دارد. پس سرویسهای ابری این توانایی را دارند که سرویسهای امنتر و کاراتری را برای کاربران نهایی ارایه دهند.
استفاده از سرویسهای کلود باعث میشود که شرکتها پروژههای خود را سریعتر انجام دهند و بدون اینکه تجهیزات زیادی بخرند و در ابتدا هزینه زیادی پرداخت کنند، به نتیجه مورد نظرشان دست مییابند چرا که تنها زمانی که شرکتها هزینه پرداخت میکنند زمانی است که از منابع استفاده میکنند و قبل از این که استفادهای داشته باشند، هزینهای پرداخت نمیشود. پس مهمترین مزیت رایانش ابری، پرداخت صورتحساب بر مبنای میزان استفاده از سرویس است. این نکته، مهمترین موضوع در چابکی شرکتهاست که مهمترین مزیت رایانش ابری هم محسوب میشود. این مزیت، امکان استفاده آسانتر و سریعتر اپلیکیشنها و ارتقای سریعتر سیستم را فراهم میکند.
مساله دیگری که قابل توجه است این است که اگر شرکتی از اپلیکیشنی استفاده میکند که پیک بالایی دارد مثلا در زمانهای خاصی از هفته یا سال از آن استفاده میکند، منطقی است که آن اپلیکیشن را به صورت هاست داشته باشد و برای سختافزار و نرمافزاری که مدت زمان زیادی بلااستفاده است، هزینه نکند. اگر برای سرویسهایی مانند ایمیل یا CRM، اپلیکیشنها به صورت هاست استفاده شود، حجم کاری کارمندان داخلی IT حذف میشود. اگر چنین اپلیکیشنهایی باعث پیشرفت شرکت نشوند، حداقل باعث ضرر آنها نمیشوند.
.
علاوه بر این، از آنجاییکه نیازی به خرید زیرساختها نیست و در نتیجه نیازی به نگهداری و تعمیرات وجود ندارد، کاهش هزینهها را داریم. علاوه بر کاهش هزینههای خرید نرمافزار و سختافزار، نصب و راهاندازی دیتاسنترها یا رکهای سروری سایت نیز حذف میشود که هزینه تامین برق روزانه برای روشن بودن و خنک کردن آنها را هم از لیست هزینهها کم میکند. دیتاسنترها نیازمند رک گذاری و استک گذاری بسیاری هستند که شامل نصب و راهاندازی سختافزارها، پچ کردن نرمافزارها و دیگر کارهای روزمره مدیریت IT هستند. در صورت استفاده از سرویسهای ابری، هزینههای CAPEX صرف OPEX میشود که برای برخی شرکتها مهم است.
سرعت در دریافت سرویس: بیشتر سرویسهای رایانش ابری به صورت سلف سرویس و بر اساس نیازهای حال حاضر ارایه میشوند، بنابراین مقادیر وسیعی از منابع رایانش را میتوان در چند دقیقه فراهم کرد و تنها با چند کلیک ماوس، کسبوکاری با انعطاف پذیری بسیار زیاد ایجاد کرد که نیازی به برنامهریزی و دیگر فعالیتهای وابسته نیست.
مقیاسپذیری و انعطاف پذیری: مقدار دقیق منابع IT مانند قدرت رایانشی بیشتر یا کمتر، ذخیرهسازی و پهنای باند، درست در مواقع مورد نیاز قابل تامین است. با توجه به تغییرات شرایط در کسبوکارها، سرعت برای ارایه سرویس در سازمانها بسیار حیاتی است و از طرفی به سازمانها این اجازه را میدهد که تنها بر کسبوکار خود تمرکز کنند.
افزایش فضای ذخیرهسازی: تامینکنندگان سرویسهای ابری با داشتن زیرساختهای عظیم خود، ذخیرهسازی و نگهداری حجم زیادی از داده را ممکن میکنند.
افزایش سرعت: بزرگترین سرویسهای رایانش ابری در دنیا از دیتاسنترهای ایمن اجرا میشود که دایما در حال آپدیت به آخرین نسخه هستند در نتیجه همواره به تجهیزات رایانشی سریع و ایمن و کارآمد دسترسی وجود دارد. نتیجه آن، کاهش تأخیر در شبکه برای اپلیکیشنها و صرفهجویی در مقیاس بزرگتر است.
برخی از مطالب مرتبط:
ویدیو/ معرفی مانیتور HP EliteDisplay E240c
ویدیو/ چگونه مادربورد را قبل از مونتاژ در کیس تست کنیم؟
تست نفوذپذیری یا تست نفوذ (Penetration test/Pen test) و مزایای آن
ویدیو/ آموزش اسکن اسناد با پرینتر HP M130
گزارش لحظه به لحظه از چهارمین همایش رایانش ابری