ICS یا همان Internet connection sharing قابلیتی است که به وسیله آن قادر خواهید بود که اینترنت را در شبکه خود به اشتراک بگذارید تا دیگران هم بتوانند از اینترنت شما استفاده کنند. این قابلیت در گوشیهای هوشمند نیز با نام HOTSPOT وجود دارد. حال در این مقاله قصد داریم به وسیلهی سرویس ICS سرویس NAT را به صورت خیلی کوچک برای سیستمهای دیگر ایجاد کنیم (در حقیقت اینترنت را در محیط ویندوز به اشتراک بگذاریم). در حقیقت ICS یک نوع NAT است که برای شبکههای SOHO استفاده میشود.
ظ
فعال کردن ICS در ویندوز
۱- برای شروع کار، با دستور ncpa.cpl به محیط Network Connections بروید.
۲- به تب Sharing رفته ومطابق شکل زیر اینترنت را share کنید.
۳- وقتی ICS فعال میشود این سیستم به یک DHCP Server و یک DNS Server تبدیل میشود. حالا Gateway سیستمهای دیگر میشود IP همین سیستم که ICS روی آن Run شده است. اگر DNS این روش کار نکرد یک DNS Server مثل ۸٫۸٫۸٫۸ را دستی تنظیم کنید.
نکته: وقتی ICS فعال میشود IP کارت شبکهی سیستمی که روی آن ICS را فعال کردید، تغییر کرده و به ۱۹۲٫۱۶۸٫۱۳۷٫۱ تبدیل میشود. بنابراین سیستمهای دیگری که میخواهند اینترنت را دریافت کنند باید IP خود را عوض کرده و در این رنج بگذارند.
گزینهی دوم، به کامپیوترهای دیگر اجازه میدهد تا از پای سیستمهای خودشان ICS را فعال یا غیر فعال کنند.
نکته:
میدانیم که همه ی سیستمهایی که آی پی Private دارند از پشت یک روتر میتوانند عمل NAT را انجام دهند. تصور کنید پشت NAT یک سروری وجود دارد که باید از داخل اینترنت Ping شود. در اینجا باید روی روتر edge (روی اینترفیس سمت اینترنت Reverse NAT (را کانفیگ کنیم. در این شرایط میگوییم اگر request ای به پورت ۸۰ آمد NAT این request را بگیرد و آن را به داخل بفرستد و به وب سرور داخل شبکهی LAN بدهد. با این کار وب ما در اینترنت دیده خواهد شد. حالا گزینهی Setting برای همین کار است:
با وارد شدن به این بخش یک سری سرویسهای پرکاربرد که احتمالا در داخل شبکه LAN تان دارید، در این قسمت گذاشته شده است:
برای مثال ما تیک Web Server را میزنیم:
در اینجا گفته میشود که اگر درخواستی به پورت ۸۰ فرستاده شد، آن را به IP داده شده که آی پی وب سرور ما تحویل دهد. یا مثلا میخواهیم از بیرون بتوانند به Remote Desktop ما دسترسی داشته باشند:
در اینجا گفته میشود که اگر درخواستی به ۳۳۸۹روتر آمد آن را به پورت ۳۳۸۹، IP ی داده شده تحویل دهد. در نهایت برای شما یک Add هم گذاشته است که اگر چیزی که در این لیست نبود، خودتان آن را اضافه کنید. برای مثال:
با این کار اگر کسی در اینترنت Public Ip ما را بزند به فایلهای share شده این سیستم خواهد رسید. به این کار Reverse NAT گفته میشود. نام دیگر این کار Port Forwarding است. با این کار میتوان به سیستمهای خانگی پشت روتر مثلا Remote Desktop زد.
منبع: توسعه شبکه آداک(ایران اچ پی)