برای مصارف کاری و شخصی خود میخواهید پرینتری بخرید، اما مدلهای مختلف موجود در بازار شما را گیج کرده است. در فروشگاههای گوناگون نام پرینتر لیزری را شنیدهاید، اما نمیدانید متناسب نیازتان هست یا خیر. در مقاله پرینتر لیزری چیست شما را با این فناوری، کاربرد، مزایا و معایب آن آشنا خواهیم کرد، تا با دانستن این نکات بهترین انتخاب را داشته باشید.
آنچه در این مقاله خواهید خواند:
- شروع پرینتر لیزری
- کاربرد پرینتر لیزری
- تونر پرینترهای لیزری چیست؟
- طرز کار پرینترهای لیزری
- انواع چاپگرهای لیزری
- تاریخچه پرینترهای لیزری
- بررسی مزایای پرینتر لیزری
- بررسی معایب پرینترهای لیزری
- تفاوت چاپگرهای لیزری و جوهر افشان
- ۵ نکته درباره پرینترهای لیزری که بهتر است بدانید
شروع پرینتر لیزری
اولین پرینتر لیزری در سال ۱۹۷۵ تولید شد، نه سال بعد اچ پی اولین پرینتر لیزری خود را، که چاپگری جمع و جور، سریع و با قیمتی مناسب بود را به بازار عرضه کرد. این پرینتر که قادر بود ۸ صفحه در دقیقه پرینت بگیرد، انقلابی بزرگ در تکنولوژی دستگاههای اداری برپا کرد.
با گذشت این سالها، پرینترهای لیزری کمپانی اچ پی نیز همگام با تکنولوژی پیشرفت کردند و بر قابلیت آنها افزوده شد. این پیشرفت را میتوان در اولین پرینتر لیزری چندکاره اچ پی که در سال ۱۹۹۸ ارائه شد و قابلیت کپی، اسکن و فکس را باهم داشت مشاهده کرد. در حال حاضر چاپگرهای لیزری اچ پی میتوانند تا ۷۰ صفحه در دقیقه پرینت رنگی بگیرند. شاید این عامل باعث شده که، با وجود رقبای قدرتمندی مانند سامسونگ و کانن، کمپانی اچ پی هنوز پیشرو بازار پرینترهای لیزری باشد.
کاربرد پرینتر لیزری
در هنگام خرید پرینتر اچ پی، اولین سوالی که به ذهن ما خطور میکند این است، پرینتر جوهرافشان بهتر است یا لیزری؟ برای اینکه بتوانید به این سوال پاسخ دهید و در نهایت بین این دو مدل یکی را انتخاب کنید، باید با کاربرد آنها به خصوص با کاربرد پرینتر لیزری آشنا باشید.
اگر روزانه باید اسناد و جزوات زیادی را پرینت و بایگانی کنید و کیفیت چاپ سیاه و سفید متون برای شما اهمیت زیادی دارد، بهتر است پرینتر لیزری را انتخاب کنید. این چاپگر در شرکتهایی که حجم کاری بالایی دارند و سرعت پرینت برای چاپ سریع اسناد، برای آنها اهمیت زیادی دارد میتواند بسیار مفید و کاربردی باشد. پرینتر لیزری برای چاپ متون و فونتهای ریز و درشت بهترین انتخاب هستند.
این نکته را هم در نظر بگیرید که، پرینترهای لیزری از سینیهای کاغذ با ظرفیت بالا برخوردار هستند. بنابراین میتوانند تعداد صفحات بیشتری را در یک زمان مشخص پرینت بگیرند. آنها میتوانند تا هزاران صفحه را در ماه، بدون هیچ مشکلی چاپ کنند. اما اگر به دنبال پرینتری برای چاپ عکس با کیفیت هستید و میخواهید، عکسها را در آلبوم گذاشته، قاب بگیرید و یا در گالری بگذارید، باید به دنبال یک پرینتر جوهرافشان باشید. زیرا کیفیت چاپ عکس در پرینترهای لیزری، در حد قابل قبول و متوسط است.
Dpi یا وضوح تصویر در اکثر مدلهای پرینترهای لیزری، در حدود ۶۰۰ نقطه در اینچ است. این میزان وضوح، برای چاپ عادی و روزمره در شرکت و کسب و کارهای کوچک کافی است. البته میزان رزولوشن در یک چاپگر لیزری پیشرفته، میتواند به ۲۴۰۰ dpiنیز برسد.
فراموش نکنید که یکی از نقاط ضعف بزرگ پرینترهای جوهرافشان، خشک شدن کارتریج گران قیمت آنها، در صورت عدم استفاده طولانی از دستگاه است. جوهر خشک شده، میتواند روی عملکرد دستگاه تاثیر گذاشته و قطعات آن را دچار ایراد کند. اما کارتریج تونر پرینتر لیزری، چنین مشکلی نداشته و اگر برای یک دوره طولانی از دستگاه استفاده نکنید، با مشکل خشک شدن کارتریج روبرو نخواهید شد.
تونر پرینترهای لیزری چیست؟
قبل از اینکه بخواهیم، در مورد تونر پرینترهای لیزری صحبت کنیم، ابتدا باید با کارتریج و کاربرد آن در پرینتر آشنا شویم. کارتریج منبع تامین رنگ پرینتر است، به عبارتی مادهای که پرینتر برای چاپ اسناد و عکسها از آن استفاده میکند، درون این منبع قرار دارد. براساس پرینتری که متناسب نیاز خود انتخاب میکنید، کارتریجها نیز به دو دسته جوهری و تونر تقسیم میشوند. کارتریج تونر، شامل قسمتهای مختلفی مانند چیپست، درام، تونر و البته خود کارتریج است. چیپست قطعهای است که هم در کارتریج تونر و هم جوهر به کار رفته است.
این قطعه عامل ارتباط پرینتر با کارتریج بوده و با اتصال این دو بهم، فرایند چاپ را ممکن میکند. علاوه بر این چیپست وظیفه دارد، شما را از میزان باقی مانده تونر کارتریج آگاه سازد. درام قطعهای استوانهای شکل به رنگ آبی است که تنها در کارتریج تونر یافت میشود و نقشی اساسی در کیفیت چاپ تصاویر دارد.
مگنت نیز، میلهای استوانهای شکل است که در مخزن اصلی قرار گرفته و تونر را به خود جذب کرده و در هنگام چاپ آن را به درام منتقل میکند. بلید نیز، در مخزن ضایعات و در بخش زیرین درام قرار گرفته و وظیفه تمیز کردن آن هنگام چرخش را برعهده دارد.
جهت مشاوره و تماس با کارشناس فنی میتوانید از خط ثابت با شماره تلفن ۹۰۹۹۰۷۱۸۴۳ تماس بگیرید.
از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۷:۳۰پاسخگوی شما هستیم.
حالا که با کارتریج و برخی از بخشهای مختلف آن آشنا شدید باید به پاسخ پرسش، تونر پرینترهای لیزری چیست برسید. در داخل کارتریج پودری فشرده شده از جنس پلی استر قرار دارد، این پودر برای ثبات روی کاغذ به گرما نیاز دارد. کارتریج تونر نباید در معرض رطوبت و نور آفتاب قرار بگیرد.
به یاد داشته باشید در صورت برخورد تونر با لباس، برای از بین بردن لک حاصل از آن، فقط باید از آب سرد استفاده کنید. آب گرم ذرات تونر را ذوب کرده و باعث جذب آن به لباس میشود. تونرها بسته به نوع پرینتر لیزری که انتخاب میکنید، دارای رنگ بندی متفاوتی هستند. جنس تونر کارتریج، از پلاستیک ذوب شده است، به همین دلیل در صورت خیس شدن برگه خبری از پخش شدن جوهر نخواهد بود.
طرز کار پرینترهای لیزری
با اینکه به این دسته از چاپگرها، پرینتر لیزری گفته میشود، اما در اصل این الکتریسیته ساکن است که باعث چاپ اسناد و تصاویر روی کاغذ میشود. به عبارت دیگر چاپگرهای لیزری، از الکتریسیته ساکن برای چسباندن تونر به کاغذ استفاده میکنند. این دستگاه برای دادن بارهای الکترونیکی از مدار فشار قوی استفاده میکند.
بعد از ارسال فایل، پرینتر اسناد را پردازش میکند. قطعه درام خود دارای بار الکتریکی مثبت است.
پرتوهای لیزر نیز در برابر آینه قرار گرفته و به آن میتابند، آینه نیز لیزر را روی درام منعکس میکند. همزمان با تابش لیزر آینه تصویر را بازتاب میدهد. با برخورد لیزر به درام، بار مثبت به بار منفی تبدیل خواهد شد.
در مراحل بعدی ذرات ریز تونر، با استفاده از غلتکی که به درام چسبیده روی آن پخش خواهد شد. تونر دارای بار الکتریکی مثبت است و فقط به قسمتهایی از درام، که دارای بار منفی است میچسبد. هنگامی که کاغذ از طریق چاپگر وارد درام میشود، دارای بار الکتریکی منفی میشود.
وقتی که کاغذ از طریق چاپگر وارد درام میشود، بار منفی کاغذ، دانههای تونر را از درام به سمت خود میکشد. در این مرحله پودر تونر روی کاغذ قرار میگیرد. سپس کاغذ از غلتکهای داغ که فیوزینگ نامیده میشوند عبور کرده تا گرما و فشار، دانههای تونر را روی کاغذ بچسبانند. به همین دلیل است که کاغذ بعد از خروج از پرینتر لیزری، گرم است.
انواع چاپگرهای لیزری
چاپگرهای لیزری براساس کاربرد و قابلیتهایی که دارند، به انواع مختلفی تقسیم میشوند. اگر بخواهیم انواع چاپگرهای لیزری را براساس قابلیت و نوع چاپ آنها طبقه بندی کنیم، باید بگوئیم پرینترهای لیزری به دو دسته رنگی و تک رنگ تقسیم میشوند. اشاره کردیم که تونرها بسته به نوع پرینتری که برای خود انتخاب میکنید، متفاوت هستند. پرینترهای تک رنگ از کارتریجهای مشکی و پرینترهای رنگی علاوه بر رنگ مشکی از آبی، زرد و قرمز نیز استفاده میکنند.
اگر پرینترهای لیزری را براساس کاربردی که دارند تحلیل کنیم، باید آنها را به تک کاره و چند کاره تقسیم کنیم. پرینترهای لیزری تک کاره، تنها قابلیت چاپ اسناد و تصاویر را دارند. این در حالیست که پرینترهای لیزری چندکاره علاوه بر چاپ، توانایی کپی، فکس و حتی اسکن را نیز دارند.
تاریخچه پرینترهای لیزری
بررسی مزایای پرینتر لیزری
- شارژ کارتریج پرینتر لیزری امکان پذیر است و کارتریج آن ظرفیت و عمر بیشتری از کارتریج جوهری دارد.
- سرعت چاپ در دقیقه پرینترهای لیزری، بیشتر و سریعتر از پرینترهای جوهرافشان است.
- یکی از نکاتی که قبل از خرید پرینتر باید درباره آن تحقیق کنید، توجه به هزینه ملزومات و مواد مصرفی است. مواد مصرفی و کارتریج پرینترهای لیزری، از قیمت خرید کمی برخوردار است.
- چاپ اسناد و متون در پرینترهای لیزری از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
بررسی معایب پرینترهای لیزری
- پرینترهای لیزری میتوانند اشکال و تصاویر را چاپ کنند، اما این تصاویر چاپی قابل قیاس با عملکرد پرینتر جوهری نیست.
- قیمت خرید پرینتر لیزری، گرانتر از پرینتر جوهر افشان است.
- پرینترهای لیزری بزرگتر از پرینترهای جوهرافشان بوده و به فضای بزرگی نیاز دارند.
تفاوت چاپگرهای لیزری و جوهر افشان
در ادامه مقاله قصد داریم، به تفاوت چاپگرهای لیزری و جوهر افشان بپردازیم. زیرا در هنگام خرید پرینتر، باید اطلاعات کافی از هر دو چاپگر داشته باشید.
پرینتر جوهر افشان برای چاپ تصاویر رنگی، باید کارتریج مشکی را با سه رنگ آبی، قرمز و زرد ترکیب کند. پروسه ترکیب کارتریجها در پرینتر جوهرافشان، طولانی و زمان بر است. همین موضوع باعث میشود سرعت چاپ در دقیقه در پرینترهای جوهری به نسبت پرینتر لیزری بسیار پایین و کند باشد.
نکته دیگری که باید در زمان خرید پرینتر بدانید، قیمت خرید آنها و هزینه مواد مصرفی است. وقتی به بازار خرید و فروش دستگاههای اداری مراجعه میکنید، متوجه میشوید که قیمت خرید پرینترهای جوهرافشان بسیار پایین است. قیمت پایین دستگاه، شامل هزینه مواد مصرفی و جوهر پرینتر نمیشود.
کارتریجهای جوهری نیز مانند کارتریجهای تونر قابلیت شارژ دارند، اما چون این پروسه به پرینتر آسیب سخت افزاری وارد میکند، شارژ کارتریج جوهری توصیه نمیشود.
در این مقاله سعی کردیم درباره پرینترهای لیزری، نحوه کارکرد و مزایا و معایب آنها توضیح دهیم. به طور کلی بهتر است قبل از خرید پرینتر، راهنمای خرید آنها را مطالعه کرده و متناسب نیاز خود انتخاب کنید. چاپگرهای لیزری نیز با اینکه عملکرد و سرعت بالایی دارند، اگر به موقع سرویس نشوند خراب شده و از کار میافتند. بهتر است برای جلوگیری از این مشکل، سرویس و تعمیر پرینتر را در برنامه خود بگذارید.
یکی از بهترینها و پر طرفدارترین پرینترهای لیزری ساخت کمپانی HP، پرینتر HP LaserJet M1522nf که نصب و نحوه استفاده از آن بسیار راحت است.